Інформація Держпродспоживслужби Івано-Франківщини з питань протидії коронавірусу

     З моменту встановлення на Прикарпатті «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення коронавірусної інфекції – протягом вихідних днів 30-31 жовтня 2021 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснили 932 моніторингових відвідування (раптові перевірки), виявили 71 порушення (8%), склали 41 протокол, надали 42 пропозиції.

     Працювало 32 робочі групи спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області. Перевірки проводилися за участю представників 20 територіальних громад.

     Зокрема перевірено:

– закладів громадського харчування – 269: виявлено 15 порушень (5,5%), складено 7 протоколів, надано 11 пропозицій;

– об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 323: виявлено
38 порушень (12%), складено 29 протоколів, надано 16 пропозицій;

– об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 235: виявлено 7 порушень (3%), складено 1 протокол, надано 6 пропозицій;

– агропродовольчих ринків – 25 перевірок: виявлено 8 порушень (32%), складено 4 протоколи, надано 6 пропозицій;

– перукарень – 22: порушень не виявлено;

інших об’єктів – 58: виявлено 3 порушення (5%), надано 3 пропозиції.

     Головне управління вчергове звертає увагу суб’єктів господарювання, краян та гостей області:  перервати ланцюг захворюваності можна лише шляхом дотримання протиепідемічних вимог та вакцинації. 

     Маски у громадських місцях, миття з милом та дезінфекція рук, дотримання соціальної та фізичної дистанції, уникання масових скупчень – ці нескладні правила значно знизять ризики для здоров’я.

     Наголошуємо:  Вакцинація ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби і рятує життя.

     Тож вакцинуйтесь і заохочуйте щеплення серед родичів та друзів!